Spenjalci, odvijalci, sponke

Spenjalci, odvijalci, sponke in ostala dodatna oprema za pakiranje

Dodatna oprema za povezovalne trakovePoleg pakirnih trakov, morate pri povezovanju in pakiranju veliko pozornosti polagati tudi dodatni opremi, kot so spenjalci, napenjalci za trak, baterijski spenjalci, odvijalci traku.

Na voljo je veliko različnih možnosti pripomočkov za pakiranje.

Zapomnite si, kakovostni stroji za povezovanje so ključni pri pakiranju ; če povezujate s starmi ali pokvarjenim strojem lahko podjetje stane več tisoč €, zaradi manjše produktivnosti in izmeta.

Večino orodij in pripomočkov za pakiranje je posebaj prilagojeno traku s katerim povezujete. Za nekatere trake, lahko uporabljate iste spenjalce, odvijalce ali sponke. Tak primer sta kompozitni in tekstilni trak, kjer lahko uporabljate iste pripomočke za pakiranje. Za jekleni trak potrebujete poseben spenjalec ter posebne sponke. Baterijski spenjalci za PET in PP trak se lahko uporabljajo za oba trakova. V kolikor imate več različnih proizvodov, vam svetujemo, da poiskušate najti trak, ki je primeren za vse proizvode, kar vam omogoča, da privarčujete pri povezovalni opremi.

Previdni morate biti tudi glede širine in tipa vašega pakirnega traku, saj se praviloma za različne širine uporabljajo različna orodja.

Najtežja metoda povezovanja je ročna, brez uporabe pripomočkov. Nekatere trakove je ročno skoraj nemogoče zvezati. Izjema je tekstilni trak, ki je zaradi svoje mehkosti primeren tudi za ročno vezanje. Vezanje brez spenjalcev in drugih pripomočkov je lahko zamudno, zato vam kot osnovna pripomočka predlagamo spenjalec in odvijalec traku.

Najbolj pogoste metode povezovanja in pakiranja

ROČNO POVEZOVANJE

Za ročno povezovanje potrebujete spenjalec in napenjalec, sponko ter odvijalec traku. Ta metoda je primerna za obrate, kjer za povezovanje namenijo zelo malo časa in povezujejo zgolj nekaj paketov dnevno. Deluje tako, da trak napnete z napenjalcem, vstavite sponko, zategnete ter z spenjalcem pritrdite trak na sponko. Postopek se sliši enostaven, vendar je lahko zelo zamuden, še posebej, če uporabljate stare naprave, ki so ponavadi težke in okorne. Delavci morajo biti močni in podučeni kako uporabljati orodja. V kolikor uporabljate jekleni trak so lahko tudi izpostavljeni urezninam in drugim poškodbam. Povprečen čas da pritrdite zgolj en trak je med 2 in 3 minutami.

Prednosti: Pakiranje je v večini primerov zelo varno, ker ima delavec celoten nadzor nad procesom
Slabosti: zahteva več različnih pripomočkov (spenjalec, napenjalec..) ter dodatne sponke, je zelo časovno zamudno

Dodatna oprema za povezovalne trakove

BATERIJSKI SPENJALCI IN NAPENJALCI

Ti stroji poskrbijo za vse, torej tako za napenjanje, zategovanje, vez ter prerez traku. Vse to je združeno v eno orodje, ki ima praviloma tudi možnost uporabe različnih širin, kar zmanjša potrebo po dodatnih orodjih. Ti stroji za vezanje so praviloma zelo lahki in enostavni za uporabo, ne povzročajo poškodb in napora delavcu., Baterijski spenjalci delavcu omogočajo, da trak poveže tudi do 6-7x hitreje, kot z uporabo ročnih orodij. Povprečen čas pri izurjenem delavcu je 30 sekund.

Prednosti: Vsa opravila v eni napravi (napenja, zategne, naredi spoj in prereže trak), mobilnost naprave, časovno učinkovit, ne potrebujete sponk, kar vam omogoča prihranke, omogoča kontrolirano zategovanje
Slabosti: Niso tako odporni (na udarce, padec) kot ročni stroji, polnjenje baterij

Baterijski spenjalec, napenjalec

PNEVMATSKI POVEZOVALNI STROJI

Tako kot baterijski spenjalci tudi pnevmatski povezovalni stroji napnejo, zategnejo, naredijo vez in odrežejo trak. Delujejo na stisnjen zrak ter imajo možnost prilagajanja različnim širinam in nateznih moči. Uporabniki so z uporabo pnevmatskih povezovalnih strojev varni, saj ne povzročajo poškodb in so dokaj lahko in fleksibilni za uporabo.

Prednosti: Pnevmatski stroj tako napenj, zategne, spoji in odreže trak, učinkoviti, močni, ne potrebujejo sponk, omogočajo različne napetosti traku
Slabosti: Niso mobilni (potrebujejo vit stisnjenega zraka – kompresor), težji kot baterijski spenjalci trakov

Pnevmatski stroj za povezovanje in pakiranje

POL-AVTOMATSKI IN AVTOMATSKI PAKIRNI STROJI ZA POVEZOVANJE

Na trgu je veliko število stroj, ki vam omogočajo avtomatsko ali pol avtomatsko pakiranje in povezovanje. Vključno z polavtomatskim strojem za povezovanje za plastični trak, ki vam ga lahko zagotovimo. Trak se vstavi pod stroj, paketi pa na “mizo” stroja. Pol-avtomatski stroj omogoča hitro in enostavno povezovanje paketov.

Prednosti: združuje vse povezovalne lastnosti, hiter, učinkovit, avtomatski ali pol-avtomatski procene potrebuje sponk, lahko se vključi v proizvodnjo linijo, možnost nastavitve moči napenjanja traku
Slabosti: velik stroj, potrebuje električni vir ali vir stisnjenega zraka, omejen na določene dimenzije paketov

Povezovalni pol avtomatski stroj za plastični PP PET trak

Odvijalci za povezovalne trakove

Odvijalec za kompozitni trak

Odvijalec za kompozitni in tekstilni trak 200 mm

Prenosni odvijalec za kompozitni in tekstilni trak je obvezna oprema vsakega obrata, ki pakira večkrat dnevno. Odvijalec pohitri proces pakiranja, začšiti trak in poskrbi, da se trak ne zamaže. Vsebuje posodo za odlaganje povezovalnega pribora, primeren je tako za kompozitne trakove kot tekstilne trakove z notranjim premerom 200 mm
Odvijalec za PET plastični poliester trak

Odvijalec za PP/PET trak – 406 mm

Odvijalec traku se uporablja tako za PP in PET plastične trakove za kolute notranjega premera 406 mm z zavoro in posodo za odlaganje. Z odvijalcem boste povečali produktivnost in učinkovitost pakiranja ter tako prihranili na času.
Odvijalec za jekleni trak

Odvijalec za jekleni trak – 406 mm

Zaradi teže jeklenih trakov, se odvijalec zelo priporoča. Odvijalec vam bo olajšal odvijanje in rokovanje z jeklenim trakom ter tako zmanjšal možnost ureznin in poškodb pri delu. Pohitril pa vam bo tudi proces pakiranja.

Sponke za povezovalne trakove

Sponke za kompozitni in tekstilni trak

Sponke za tekstilni/kompozitni trak

Pri povezovanju s kompozitnim in tekstilnim trakom je potrebno uporabiti sponke. Pri izbiri sponk morate biti pozorni, da izberete pravo širino sponke, saj se mora sponka prilegati traku. Ponudimo vam lahko sponke širine 16mm, 19mm in 25mm.
Sponke za plastični PP trak

Sponke za PP trak

Če povezujete s plastičnim PP trakom ročno in ne uporabljate baterijskega spenjalca, potem potrebujete sponke za trak. Za ponudbo nam sporočite širino traku, ki ga uporabljate.

Pošljite nam povpraševanje

Pošljite nam sporočilo ali povpraševanje.

captcha